Salátalé
1/2dl 12%-os ecet, 3 dl víz, 4 evőkanál cukor, 1 kevés zsír, 1 kiskanálhegy só
Csibeleves
Csibe a vízbe, (lehabozni), leveskocka, ízesítő, só, szerecsendió, fokhagyma, vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemzöldje összekötve
Pogácsa
1 tejszín, 30 dkg simaliszt, 1 vaj, só (este hűtőbe, reggel sütni)
Boros tészta halhoz
kb. 60 dkg halhoz: 1,25dl fehérbor, 2 tojás, 80g vaj, kb. 12 dkg simaliszt, só
Töltött gomba
Úgy mint a csirkét megtölteni, tejföllel leönteni vagy joghurttal , reszelt vajjal és sajttal megszórni
Daragaluska
1 tojás, 3 kanál dara, 1 kiskanál vaj, 1 csipet sütőpor, só (összekeverni, kanállal a levesbe szaggatni)